Over

Mijn naam is Nancy Maliepaard, “Nens” voor iedereen die me wat beter kent.

NensArt staat voor Kunst die even een glimlach op je gezicht laat verschijnen. Heel herkenbaar maar tegelijkertijd toch ook misschien dat waarvan je denkt “Is dit eigenlijk wel mogelijk, wat doen ze daar eigenlijk allemaal en hoe dan?” De uiteindelijke conclusie over wat de figuren nu echt uitspoken en of het ook echt tot de mogelijkheden van het menselijk lichaam behoort laat ik over aan de kijker. Bij twijfel “doe dit thuis vooral niet na”

Mijn werk ontstaat vanuit een nieuwsgierigheid naar en de fascinatie voor de oneindige mogelijkheden tot bewegen van het menselijk lichaam. De mogelijkheden en de uitdagingen, die zijn interessant. In de uitvoering permitteer ik mij uiteraard een ruime mate van dichterlijke vrijheid.

Meestal ontstaan de figuren spontaan vanuit mijn fantasie. Een stuk ijzerdraad in mijn handen dan gebeurt er gewoon iets, de klei komt later, de verf maakt het uiteindelijk af. Soms ontstaat het idee voor een werk ook door de vorm van een mooi stuk hout met ervaring. Het kan zijn dat ik iets zie in het dagelijks leven gewoon thuis of op straat of tijdens mijn werk als yoga docent waardoor ik een nieuw idee krijg. Als ik dan thuis kom is mijn eerste gang naar mijn atelier, het ijzerdraad en mijn groene wollen deken. Over dat laatste binnenkort meer in mijn blog, tenminste als het me lukt een blog aan de website toe te voegen ; )

Hoe dan ook, het plezier van het creëren komt tot uitdrukking in het resultaat. Genoeg gekletst…
Het werk op de website is voor zover vermeld te koop. Klik op de foto en de info komt tevoorschijn. Het zijn over het algemeen kleine werken tot ongeveer 35 cm hoog inclusief voet. De werken zijn geschikt voor in huis of in een andere niet vochtige ruimte tenzij anders vermeld. Heb je belangstelling stuur me een berichtje (mijn telefoon kan ik niet altijd opnemen) ik bel of bericht je zo snel mogelijk terug.

Volg mij op social media